Risker med löpning

Det finns risker med löpning som man bör vara medveten om. Som med de flesta träningsformer så finns det risker. Självklart så ska man om man känner av något som gör ont inte fortsätta med sin träning. Utan försöka ta reda på vad det är som gör att det känns som det känns.

Om man är löpare så kan det gå hur bra som helst och du får vara skadefri. För vissa så kan det hända att man får löparknä, vilket innebär att det kan smärta på utsidan av knäet och det kommer som oftast efter ett par kilometers löpning. När det ställer till det för dig och du inte kan springa så bör du kontakta experter för att få behandling för dina problem. Det kommer även att behövas rehab för att du ska kunna komma tillbaka till din löpning.

Ju tidigare du får behandling desto bättre är det. Det finns inge anledning med att du ska gå och ha ont i exempelvis ett knä. Du vill ju mest troligt fortsättningsvis fortsätta med din träning och att inte kunna ge sig ut i löpspåret är något som du vill undvika. Under tiden som du får din behandling och rehab så kan du hitta andra träningsformer som kan tillfredsställa ditt sug efter träning. En träningscykel hemma eller simning kan vara det skonsammaste som du kan hitta för just ditt löparknä.

Vi hoppas verkligen att du kommer tillbaka till din älsklingsträning som löpningen är. Men ta det försiktigt så du inte ger dig ut för tidigt.