De roligaste sportspelen

Sport är riktigt roligt att både titta på och delta i. Det är då inte konstigt att det kommit så många sportspel som gör det möjligt att vara en del av handlingen utan att behöva röra sig ur soffan! Här kommer en lista med våra favoriter.

Tony Hawks Pro Skater (2)


Detta spelet som utan tvekan är de bästa skatespelen någonsin, trots att Skate på senare år gav många tappra försök som skedde till förbättringar inom hela genren.

Tony Hawks Pro Skater 2 tog allt det som var bra från det första spelet och både förfinade och utvecklade det. Spelet fick när det släpptes år 2000 nästan universal hyllning från kritiker. Även när det hade konverterats för att köras på iPhone och iPad ca tio år senare så fick det hyllningar från pressen.

Football star

Inget slotspel har fångat spänningen som fotbollen kan ge lika bra som Football star. Spelets grafik reflekterar alla delar man kan önska sig av fotboll, allt ifrån bakgrunden av en skrikande publik och smattrande kamerablixtar till symbolerna som innehåller allt ifrån fotbollsskor till domare och hoppande målvakter.

Under spelets freespinnläge läggs det dessutom till en multiplikator för varje gång som det blir vinst och nya symboler faller i på planen. En känsla som utan tvekan kan liknas med en stjärnspelare som lyckats få tag i bollen och springer mot mål och gör sig redo för att sätta bollen i krysset (Som Icardis solomål i videon ovan).

Football manager 2010

Om man gillar att stå vid sidan av planen och göra alla de taktiska valen så är Fotball Manager 2010 det rätta valet. Spelet anses av många vara bland de bästa sportspelen någonsin, i alla fall enligt användarna på hemsidan Metacritic där spelet har 9.1 poäng av tio.