För dig med torr hud så här under vintern

Vill du skydda din hud när du tränar utomhus på vintern? Många tränar utomhus på sommaren, men allt fler fortsätter med utomhusträningen även på vintern.

Det finns dock utmaningar med att träna ute under kalla dagar, såsom torr och kylig luft som ger stramande och svidande hud. Men som tur är finns det produkter att vända sig till för att skydda huden – här kommer några tips.

Skydda huden vid träning utomhus

Att träna utomhus under vintersäsongen kan kännas härligt och uppfriskande. Det finns många olika träningsformer att ägna sig åt, som exempelvis löpning och cykling eller traditionella vintersporter som skidåkning och skridskoåkning. På vintern är dock huden extra känslig och det är viktigt att skydda den från kallt och blåsigt väder. Huden i ansiktet och på händerna är ibland helt oskyddad och kan börja kännas stram och fjällig. Förutom att skydda sig med kläder är det rekommenderat att man smörjer in sig med en fet och näringsrik hudkräm.

Produkter för torr hud

Det finns många bra produkter som ger hjälp mot torr hud. Tänk på att välja feta krämer och salvor samt ansiktsoljor och serum som låser in fukten och bildar en skyddande barriär mot kylan. Undvik emellertid produkter som innehåller vatten eftersom detta annars fryser på huden och känns kallt.