Hälsosamma bastubad

Att bastu är hälsosamt det kanske du har koll på och för dig som tränar mycket så kan bastun hjälpa dig för din återhämtning på ett bra sätt. Att bada varm bastu är verkligen bra för dina muskler och leder och du kommer inte att känna dig lika trött efter din träning om du tar dig en bastu direkt efteråt.

Sköna bastubad

Så klart så gäller det att tillgång till bastu och du kanske tränar på gym och där kanske det inte finns tillgång till bastu. Då kanske du kan bygga en bastu hemma. Har du plats i din källare så kan du relativt bygga upp en bastu där. Då kan det vara passande att använda dig av ett aggregat med el till din bastu. Om du bygger en på tomten så kan det vara både skönt och mysigt med ett vedeldat aggregat. Så klart helt upp till dig vilken typ av bastu du väljer att bygga.

Fördelen med en bastu hemma är ju att du närhelst lusten faller på ta dig en bastu. Du kanske inte har tränat men känner ändå att du är i behov av en avkopplande bastu. har du en bastu med elförsörjning så kan du köra igång den och relativt snabbt få upp värmen. Det kanske kan kännas lite mer arbete med att göra upp en eld och hålla koll på den så den inte slocknar. Väl med en varm bastu oavsett om du har aggregat med ved eller el så är det skönt att kliva in i en varm bastu och väldigt avkopplande.