Populära vintersporter

Försök njuta av det milda vädret så mycket du kan för snart kommer minusgraderna och snön. Men sedan finns det ju många längtar efter denna säsong för då för man äntligen får börja med vintersporterna igen.

Längdskidor

Man började redan i lågstadiet att ge sig ut på längdskidor med skolklassen. Man åkte i elljusspåret och fick stanna och fika. Det var mysigt och bara tanken ger en viss nostalgi. varför inte fånga den känslan igen? Det finns många bra elljusspår runt om i landet och det är dessutom en väldigt bra träningsform som går igenom hela kroppen. Ålder spelar ingen roll, alla kan lära sig att åka längdskidor och men lite träning kan man också bli bra på det. Se till att skaffa längdskidåkningsutrustning som passar dig och dina erfarenheter. Det finns olika slags skidor beroende på vilken typ av snö man ska åka i också. Hur snön beter sig skiljer sig nämligen från Norrland till södern.

Hockey

Sveriges populäraste sport är nog hockey. Vi älskar att titta på det lika mycket som att delta. Nästan alla har provat att spela hockey någon gång under sin ungdomstid. Här får man inte bara bra träning utan lär sig också hur man jobbar i lag.

Tyvärr måste det sägas att det är ganska svårt att börja spela hockey som vuxen. De flesta föreningar och liknande erbjuder oftast bara nybörjarpass för barn och ungdomar. Men istället kan man gå ihop ett gäng och träna sig själva. Kontakta en förening och be om tips om övningar och lagspel för att kunna utveckla träningspassen.

Slalom/Snowboard

Att få åka fort nedför en lång backe eller hoppa i ett gigantiskt snöhinder är det bästa som finns! Det ger en adrenalinkick och kroppen får verkligen arbeta. Slalom och snowboard finns alltid att hyra hos dem som tar hand om backarna. Därför är det lätt att prova på sporten och se om man vill fortsätta eller inte, utan att behöva lägga ut tusentals kronor.

För nybörjare ber vi er att inte ge upp efter bara ett pass. Det tar mer än en eftermiddag i backen för att lära sig rätt teknik och lyckas bromsa, stanna och hantera skidorna och snowboarden. Testa slalom två dagar och snowboard två dagar, om du vill. Då kan du se om du lättare kan hantera en av dem. I början av säsongen brukar många backar erbjuda nybörjaråkning för barn och vuxna. Även lokala föreningar kan hålla i sådana kurser så ring runt och kolla närmare öppningsdatumet.