La Liga

Det finns många riktigt härliga ligor att följa och en av dem är La Liga i Spanien. Här kan man följa stora fotbollsspelare som Ronaldo och Messi. 

I La Liga återfinns de största klubbarna i Spanien och FC Barcelona och Real Madrid är de största kombatanterna. När de möts är det folkfest i Spanien och dessa matcher kallas ”El Calssico”. Det är alltid mycket jämt mellan dessa stora lag och det är inte ofta något annat fotbollslag i Spanien har någon chans att placera sig över eller mellan dessa båda storlag. I FC Barcelona återfinns Lionel Messi som många anser vara den största fotbollsspelaren genom tiderna. I Real Madrid spelar för närvarande (2013) Christiano Ronaldo. Det är stor tävlan mellan dessa båda när lagen möts. Vem skall göra flest mål? Både Messi och Ronaldo gör för det mesta ett eller fler mål i alla matcher lagen har att genomföra under en säsong.

Andra lag i La Liga

Det finns många andra bra fotbollslag i Spanien som ofta placerar sig högt upp i resultatlistan. Atletico Madrid är ett sådant lag och de har sin hemmaarena i Madrid liksom Real Madrid. En stor  fotbollsspelare i Atletico Madrid är Falcao.

Malaga CF kommer som namnet antyder från södra Spanien och det finns också ett framgångsrikt lag i  Valencia som heter Valencia CF.