Vila lika viktig som träning

Självklart så är träning viktigt för oss men vi får inte glömma att vilan är det som gör att våra kroppar återhämtar sig och gör oss starkare. Det är under vilotid som musklerna växer och skapar den styrka som vi så väl behöver.

Hitta dina rutiner

Nu är det ju helt klart att det får inte bara bli vila och ingen träning utan det gäller att hitta sina rutiner. Likaväl i träning som i vilan. Planera din träning och din vila väl så kommer du att få ut både det bästa och mesta ur din träning. Skapa bra förutsättningar för återhämtning. Det kan vara att bygga en bastu därhemma så du kan koppla av ordentligt och få välbehövlig återhämtning. Har du inte plats inomhus att bygga så finns det flera modeller att välja bland som du kan bygga utomhus på din tomt. Då de inte är större än 15 kvadrat så kan du bygga utan bygglov.

Skapa bra förutsättningar

Helt klart så kan en bastu på din tomt skapa bra förutsättningar till vila och avkoppling. Det gäller att hitta sin grej och ordna så man har någonstans där man kan koppla av och få den behövliga vilan som kroppen kräver. Ju mer vältränad du är så kan du orka med mer träning. Som nybörjare så bör du vara noga med dina vilodagar. Även fast du har en vilodag så kan en promenad vara skön att genomföra. Speciellt om du vanligtvis kör relativt hårda träningspass de dagar då du tränar. Se till att du skapa de bästa förutsättningarna för dig både då det gäller träning och vilan.

Minska riskerna för skador

Genom vila så hinner kroppen återhämta sig och minska riskerna för eventuella skador. Det är viktigt för din träning att din kropp får den vila den så väl behöver. Det är under den tiden som dina muskler får mer styrka och din kondition förbättras. Under din träning så påfrestas kroppen till sitt max och under vilan så växer den och det blir det resultat som du önskar dig. Se till att du lägger in vilodagar under ditt veckoschema så kroppen får återhämta sig.