Juventus tillbaka på banan

JuventusSedan den massiva skandal som under säsongen 2006 lindats upp i den italienska högstadivisionen Serie A, där bland annat Juventus fanns med bland lagen som aktivt manipulerat matchresultat i serien, har laget lyckats hämta sig och genererar återigen fantastiska resultat.

Juventus ligger i skrivande stund i toppen av den italienska ligan med en relativt betryggande ledning. För några år sedan när en av de större skandaler som någonsin skakat Serie A kom fram i ljuset, var det få som trodde att Juventus bara på några år skulle bara tillbaka på banan och åter leverera fotboll i världsklass.

Något som dock slagit klubben hårt är det faktum att långt ifrån alla fans som förr höll på klubben, det vill säga före skandalen, letat sig tillbaka till sitt forna favoritlag. Bara framtiden kan utvisa hur länge svallvågor från de forna misstaget kommer att hemsöka klubben, men det är trots allt något som man själv dragit på sig, även om man får komma igång att långt ifrån alla varit inblandande i härvan.

Senaste man vann ligan var under säsongen 2013-2014, då man utöver ligavinsten, även satte det nya rekordet med 102 poäng och inga förluster på hemmaplan under samtliga matcher för säsongen.