Real Madrid vann Champions League

2014 tog Real Madrid sin första champions League titel på 12 år. Den senaste titeln tog dem 2002 när dem mötte det tyska laget Bayer Leverkusen.

Årets final stod mellan Real Madrid och Atletico Madrid. Atletico Madrid hade spelat starkt genom hela utslagningen och spelade även bra i den inhemska ligan Det var inte någon självklarhet att Real Madrid skulle ta hem segern men de lyckades ändå vinna matchen med 4-1.

Målgörare

Det första målet stod Atletico för och målgörare var Diego Godín från Uruguayan i 36:e matchminuten. Efter det fortsatte matchen mållöst fram till tredje förlängningsminuten då Sergio Ramos från Spanien gjorde mål för Real. Resultatet blev då 1-1 och matchen var tvungen att avgöras på förlängning.

Förlängning

I förlängningen fann Real Madrid ny styrka och energi. I den 110:e minuten gjorde nytillskottet och engelsmannen Gareth Bale mål och det blev 2-1. Åtta minuter senare gjorde brasilianaren Marcelo Vieira mål och resultat blev 3-1. Målkalaset avslutades av ingen annan än Portugals egna Cristiano Ronaldo på straff och slutresultatet blev 4-1 till Real Madrid.

Flest Champions League titlar i världen

Real Madrid är också det lag som har vunnit Champions League flest gånger med sina 10 vinster. Det är tre fler än tvåan Milan. På tredje plats kommer det tyska laget Bayern Munich.

Real Madrid och Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har gjort 177 mål på 165 matcher sedan han kom till Real Madrid i 2009. Under säsongen 2013/14 har han gjort 31 mål i ligan och i Champions League gjorde han 17 mål som blev ett nytt rekord. I en artikel i Dailymail kan man läsa att Cristiano Ronaldo själv har sagt att han vill stanna i Real Madrid och göra ett avtryck.