Kortspelet som blev en sport

Vi har nog alla i någon form kommit i kontakt med poker. Detta kortspel har i och med internets intåg i våra liv växt ytterligare och du kan idag spela poker online från i princip varje hörn av världen.

Du har säkert sett de, spelare med sammanbitna ansikten och solglasögon som försöker övertrumfa varandras kort. Poker var, och är, ett spel som handlar lika mycket om strategi som att vara snabb i tanken och det är mycket svårare än vad många tror.

Det finns många svenskar som är bra på poker och det blir allt fler som provar lyckan vid pokerborden. Möjligheten att spela på internet har gjort att likt konstgräshallar i fotboll eller konstsnö till skidbackar gjort det mycket lättare att träna och utvecklas inom sin sport.

Redan 2014 vann svenske Martin Jacobsson Poker-VM för vilket han fick 74 miljoner kronor. Många börjar spela med en dröm om att vinna dessa stora pengar men det är få som lyckas.

För dig som vill börja spela poker kan det vara mycket värt att lägga ner tid på att lära dig spelet från grunden. Poker går ganska snabbt att lära sig, men tar lång tid att bemästra. Det är därför bra att lägga ner tid på att förbereda sig inför debuten vid pokerbordet. Att spela om pengar kan innebära allt från himmel till helvete och du bör därför ge dig själv en rättvis chans genom att lära dig spelet ordentligt.

Det finns många pokerrum på internet där du kan pröva dina vingar och du gör klokt i att hitta det som passar dig bäst. Det blir roligast så. Lycka till!