Utrustning till hockeyträningen

Ishockey är en fartfylld sport som har högt tempo på isen och många rycks med känslomässigt när två lag möts. Det är en sport där teamet måste samarbeta under snabba förutsättningar under lite tuffare förhållanden, balansen måste fungera perfekt med endast en smal liten skena under fötterna dessutom på hal is. Hantering av puck och klubba sker i hög fart mellan såväl de egna lagmedlemmarna såsom motståndarna, samtidigt som man måste se upp för att bli attackerad i en tuff tackling.

För att undvika skador bör man köpa till sig en rejäl utrustning som säkrar din egen personliga säkerhet i så stor utsträckning som möjligt. Utrustningen kräver höga krav på slitage och tuff behandling ute på isen i både träning och på matcher.

sh_hockey_ice_player_85289830

Förutom skridskor som bäst köps nya så att man kan värma in dem för perfekt passform för dina fötter behövs en rejäl hjälm. Det senaste inom hjälm är att man har inbyggt skydd för att undvika hjärnskakning. För ungdomar under 18 år är galler framför ansiktet ett krav för att få vistas ute på isen. Idag används endast kompositklubbor och bör vara i rätt längd när spelar har skridskorna på fötterna.

Halsskydd ska finnas för att undvika allvarliga skärolyckor i halstrakten. Benskydd och armbågsskydd som skyddar underben och knä samt armbåge  från både stötar och slag från klubbor, puckar och fall mot hård is. Suspensoar för att skydda det allra heligaste. Rejäla handskar som är ordentlig vadderade för att skydda mot slag från motståndares klubbor. Axelskydd som täcker både axlar, mage och rygg. Utanpå hela utrustning krävs en stor hockeytröja som man kan dra över alla skydd. Hockeybyxorna har en något högre rygg, så tröjan bör vara lång så den går över byxan övre del. Rejäla sockar.

Förutom alla skydd på kroppen kan det vara bra med en rejäl bag som du kan använda till din utrustning. Det finns bagar och väskor på hjul och som du kan dra med dig. Det finns även bagar som kan användas som ryggsäckar eller bara som vanliga väskor.