Cykla dig till ett friskare liv

Att vi rör på oss är viktigt för hälsan, det är nog de flesta överens om. Men hur ska vi komma igång och röra på oss i större utsträckning? Det är inte alltid lätt om man blivit den soffpotatis man blivit och kanske har svårt att skapa nya rutiner i livet.

Att cykla är en skonsam form att skapa sig ett friskare liv. Det första du bör göra är att kolla upp olika alternativ och vilken cykel som passar dig bäst. Du kanske har behovet av en cykel som du kan använda till och från arbetet likaväl som att ge dig ut på träningsrundor med din cykel.

Välj den cykel som du anser vara bäst för dig och den situation du befinner dig i. Det finns flera olika typer av cyklar som passar för olika tillfällen. Gillar du att cykla snabbt så kanske en racercykel är vad du ska skaffa dig. Vill du som vi skrev tidigare cykla till och från arbetet så kanske en Trekking är vad du ska skaffa dig.

Huvudsaken är du är bekväm på den cykel du skaffar dig. Det kanske till en början känns ovant och du kanske efter något år vill byta till en bättre passande cykel. Det viktigaste är dock att du kommer ut på dina rundor med din cykel och börjar röra på dig. Cykel är ett mycket bra alternativ till dig som kanske inte tränat så mycket tidigare.

Anpassa din träning efter där du befinner dig styrke- och konditionsmässigt. Du kan öka dina rundor allt eftersom du får bättre kondition och orkar med mera. Du kan även anpassa hur du cyklar, till en början så kanske du inte tar i allt för mycket för att komma igång med din cykelträning. När du känner att du får bättre kondition kan du öka och ta i mer.